dimecres, 6 de març del 2024

60 ANYS DESPRÉS...NO ÉS APTA PER A MENORS

 

Ja hem explicat en diferents ocasions el fet que cançons que es van fer fa uns quants anys, avui podrien no ser; "correctes". Així, títols que, en el seu moment, van ser grans èxits, avui serien del tot inpensables degut, precisament, a la lletra.

Basada en una sèrie de llibres de Pamela Lyndon-Travers, la Factoria Disney va gravar la cinta; "Mary Poppins". Es tracta d'una ensucrada història d'una mainadera que, segurament, tots hem vist. Aquesta attiba, utilitzant un paraigües com a paracaigudes, a la casa d'uns infants.

La mainadera més famosa de Holywood, quina història, feta pel·lícula, va endur-se cinc Òscars en el seu moment, veu ara com, 60 anys després d'estrenar-se, la BBFC, un organisme que classifica les pel·lícules a Regne unit, canvia, per "llenguatge discriminatori", la classificació, de categoria; "U" (Per a tots els públics) a "PG" (Poden veure-la els infants, però sota supervisió dels pares). La decissió es deu, segons reflecteix el 3CAT, a la paraula; "hottentot", un terme despectiu que l'Almirall "Boom", un dels personatgres de la cinta, utilitza en dues ocasions.

Tot i que només és als cinemes, i no a les versions per veure a casa que es fa aquesta recomanació, no és, ni molt menys, la primera cinta de la Factoria Disney que, d'alguna manerta, és objecte d'un canvi en la seva classificació.

I és que, dissortadamenty, sembla que allò que abans es considerava,; "apte per a tots els públics", avui ha d'amagar-se, encara que sigui per quelcom sense gran importància, de la vista dels infants.














FOTO: Una escena de; "Mary Poppins". Font: CCMA-3CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada