dimecres, 28 de febrer del 2024

flauta si, flauta no...


 Un article, a la revista en linia; "Camins Sonors", analitza el fet que, a les escoles i Instituts s'ensenyi a tocar la flauta, un instrument que ells anomenen; "pre-instrument", de fàcil adquisició i portabilitat. I els autors analitzen la "divisió d'opinions" que hi ha respecte de la utilització, precisament, d'aquest instrument.

En aquest sentit, el grup de "palmeros" que actua amb Rosalia, asseguraven a l'agència Europa Press que el que caldria fer és portar més guitarres i menys flautes a les aules, tot fent referència al fet que, segons ells, cal potenciar més el flamenc com a estil musical.

El dilluns passat, TV3 oferia un reportatge ,segons el qual algunes escoles de La Bisbal d'Empordà no opten ni per ensenyar flauta ni guitarra a classe, si no que s'han decantat cap a un dels instruments que formen la cobla, com és el tiple.

De fet, ja fa molts anys que veiem com a les aules s'ensenya a tocar la flauta a l'hora de Música. Tot i això, a moltes escoles hi ha activitats extraescolars, concretament una d'elles és la Música, on es pot aprendre a tocar algun altre instrument que no sigui , precisament, la flauta.

De fet, no estaria malament que, a la classe de música, es donéssin nocions d'altres instreuments que no siguin la flauta, per introduïr més els alumnes en el món musical.











FOTO: Una flauta "de bec". Font: iStock

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada