dimarts, 28 de novembre del 2023

NO UN SOL DIA, SI NO CADA DIA DE L'ANY.

 

El passat dissabte, 25 d'aquest mes de Novembre que avui ens deixa, va celebrar-se el Dia Mundial per l'erradicació de la violència contra les dones, una autèntica pandèmia que, npomés a Espanya ja ha causat, durant aquest any, l'alarmant xifra de 53 víctimes.

Dissortadament, , però, a la resta del Món són moltes més les dones que, ja sgui per motius "religiosos" o  més aviat, pseudorreligiosos, com ara la ignorància, pateixen aquesta violència masclista que, en la majoria dels casos, les redueix a un zero a l'esquerra, doncs no se les permet que estudïin, es formin i tinguin, com tenen les d'aquí, una vida en llibertat. I en la majoria d'ocasions s'esgrimeixen raons d'allò més absurdes per tal d'eclipsar-les.

  El dissabte, diverses manifestacions van recórrer els carrers de les nostres ciutats, algunes d'elles, certament dividides. Però el dia per erradicar la violència contra les dones no hauria de ser un sol dia a l'any, si no que hauria de ser cada un dels 365 dies que té l'any, doncs és molt més fàcil donar a les dones el que es mereixen, els seus drets, que sotmetre-les, com ja hem dit que es fa en algunes societats.

I,. erigint-nos en altaveu del respecrte a les dones, davant la violència i el maltractament, la tolerància hauria de ser ZERO.
















  FOTO: Manifestació en contra de la violència masclista. Font: CCMA-3CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada