dimecres, 8 de novembre del 2023

EL PRIMER MÒBIL; A QUÍNA EDAT?

 

Vivim completament immersos en l'era digital. I, sobre tot, vivim immersos en un "pantallisme" impulsat, sobre tot, mercès a pantalles de nova tecnologia, molt més fàcils d'instal·lar i mantenir.

A qualsevol lloc on anem, ens trobem amb les pantalles que, ja sigui en mode informatiu, com a les estacions de tren o bus o als aeroports, ja sigui en mode publicitat als mateixos indrets, o en botigues, ens bombardegen amb dades.

Unes altres pantalles, més petites, però també, pantalles, són les dels mòbils uns disposisius que, en els darrers anys, s'han popularitzat en sobremanera sobre tot, degut a que els preus dels mateixos han baissat, encara que els operadors de telecomunicacions ens en fan ofertes.

Moltes famílies amb fills menors es fan ara una pregunta clau. Aquesta és a quina edat poden els menors tenir el primer mòbil.

Tot i que, a Espoanya, sembla estar establerta en 12 anys, els experts, consultats per diferents mitjans de comunicació es decanten per que no sigui a aquesta edat, que és quan comença l'ESO, si no als 16 snys.

A tal efecte, fins hi tot hi ha hagut famílies amb fills menors que s'han mobilitzat, via xarxes socials, per demanar, precisament, que sigui als 16 anys quan s'ha de donar el primer dispositiu mòbil als menors.

Tot i això, hi ha dins de la   UE grups d'experrts que estan, precisament, trteballant en el tema.












FOTO:Pantalla petita, però pantalla, la d'un "smartphone" qualsevol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada