dimecres, 21 d’octubre del 2020

UN CINEMA MENYS...

   El dia 17 d'Octubre passat es feia públic el tancament dels bars i restaurants, per part de la Generalitat, com una mesura més contra la COVID-19.

  Però també saviem que els cinemes; "Texas", de Barcelona, tancaven, en aquest cas, per no obrir portes mai més.

  Tot i que ja havien estat tancats, l'any 2014 el cineasta; Ventura Pons, va reobrir-los. En aquelles sales, es projectaven pel·lícules, a manera de re-estrena, en versió original, subtitulades en català.

  Des de ja fa uns quants anys, el degoteig de sales de cinema que han tancat ha estat constant. O dit d'altra forma, més que constant. I, fins i tot, sales que, en un moment donat, van gaudir de gran afluència, han hagut d'abaixar persianes.

  Una cançó, dels anys 70 del passat segle, predeia que el llavors incipient i encara rudimentari vídeo, mataria l'estrella de la ràdio.

  El cert és que la ràdio encara perviu. I per molts anys.

  Però, primer els videoclubs, després els DVD i ara les plataformes d'"streaming", estàn matant poc a poc l'estrella de la gran pantalla, sobre tot, donat que algunes produccions cinematogràfiques de nova  creació, ja ni tan sols s'estrenen als cinemes, si no en aquells nous "videoclubs" en linia que, dissortadament, encara tenen un aliat més per acabar amb les sales de projeccions;, com és la COVID-19.







  Foto: Entrada principal de leds sales; TEXAS. Font; CCMA 3/24.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada