dimecres, 14 d’octubre del 2020

ENCARA HA D'APRENDRE MOOLT

  Fa uns anys s'estrenava una pel·lícula, de títol; "Intel·ligència Artificial". Ambientada en un futur, la cinta explica la història d'una adopció, en aquest cas, d'un nen-androide per part d'una família quin pare treballa en una empresa, dedicada a la Intel·ligència Artificial.

  No en forma d'androides, però sí en la de xarxes informàtiques, tenim una intel·ligència artificial que, des de la gestiò de bancs, fins les xarxes socials, passant per les compres en linia, ja podem dir que ho controla tot o gairebé tot.

  Però com reflectia l'agència EP el cap de setmana dels dies 13 i 14 d'Octubre, els sistemes d'I. A. també cometen errors, com el que la xarxa social; "Facebook", ha comès, quan ha blocat un anunci de llavors d'una determinada classe de ceba que una empresa canadenca, dedicada a aquesta hortalissa, havia inserit a la xarxa social. A l'anunci hi apareix una fotografia d'unes quantes cebes senceres i una d'elles, separada de la resta, partida per la meitat. Tal imatge va ser qualificada, per part del sistema d'I. A
. com a; "Obertament sexual" i blocada.

  De fet, no és la primera vegada que això passa, doncs hi ha hagut altres casos, encara que, dsesprés, la xarxa social s'ha disculpat, reactivant els comptes o desblocant els anuncis.

  Tenim una I. A., que ha arribat per quedar-se. Però, la veritat sigui dita,encara li queda molt per aprendre, si volem que actui de manera correcta.




Foto: Captura de l'anunci, objecte de la polèmica. Font: Agència EUROPA PRESS.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada