dimecres, 7 de maig del 2014

PREDICCIONS FETES REALITAT

 El passat dia de Sant Jordi, l'agència EP publicava un article, segons el qual, Isaac Asimov ja va predir, ara fa cinquanta anys, algunes de les coses que ara ja són realitat, com que naus no-tripulades anirien fins a Bart,. lo qual ja ha estat fet realitat. O gtambé són reals des d'abans d'enguany els aparells de televisió plana, una tecnologia que va començar a aparèixer allà per la segona meitat dels anys 80 del segle passat. Això si, eren pantalles de "plasma" ni el seu preu, prohibitiu.

  Però de prediccions se n'han fet moltíssimes més. I, abans que Assimov fés aquestes,  Aldous Huxley també predeia certes noves tecnologies que, indubtablement, són ja una realitat, com ara la "música sintètica", és a dir, produïda per mitja d'instruments electrònnics.

  I és que molt del que les novel·les de ciència-ficció escrites fa anys van predir, ha passat. Hem arribat a la Lluna, s'està explorant Mart, hi ha "ordinadors en miniatura", que és com Assimov definia els nostres telèfons mòbils intel·ligents. O, fins i tot, hi ha algunes sales que projecten pel·lícules en el format anomenat "sensorama", tal i com predeia Huxley, referint-se a pel·lícules en qyuina projecció també es provoquen en els espectadors sensacions tàctils, olfacxtives o de moviment. Això, de moment, només està en parcs temàtics, com ara Port Aventura.

  I és que realment es van fent realitat totes aquelles prediccions que ens han attibat a través de la literatura. Fins i tot, les impressores ·3D que materialment "imprimeixen" fins i tot el menjar davant dels nostres ulls,. I és que els seus inventors no van tenir altre acudit que jugar amb el nom d'un gran mag al que reten honor amb la màquina. per això l'han anomenada "Foodini".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada