dimecres, 28 de maig del 2014

DEGOTeIG DE TANCAMENTS

No fa gairres dies passant per Palamós,  vaig poder comprovar com, de sis sales de cinerma que hi havia, tres ja havien deixat d'existir, un fet que es pot comprovar perfectament si mirem la cartellera a la pàgina; "GiroQuè".

  Ja fa temps que, d'una manera persistent, tanquen sales de cinema arreu. I ara li ha trocat a la de Mollerussa, a la demarcació de lleida, el torn d'abaixar persianes.

  Si en un temps es va culpar els molt estesos, en el seu moment, videoclubs, ara se'n culpa la pirateria que alguns canals d'Internet propicien. Però també hi ha altres factors, com el fet que l'IVA que va pujar fins el 21 per cent, també hagi afectat la cultutra tot encarint, entre d'altres, el cinema.

  I, com no podia ser d'altra manera, també les noves tecnologies han jugat el seu paper, doncs moltes sales de poblacions petites no han pogut afrontar el fet d'haver de digitalitzar-se, per tal de passar pel·lícules en 3D que, evidentment, ja no venen en bobines de cinta, com abans.

  I és que sembla que, en un futur, disposar d'una sala de cinema a les nostres ciutats podria ser, d'alguna manera, tot un luxe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada