dimecres, 20 de desembre del 2023

NP HP SEMBLEN, PÈRÒ LES ANOMENEN; "NADALES"


 El món de la música ha evolucionat en els darrers temps. I, si abans existia el rock, el pop, les balades i altres gèneres; com és el cas del "reggae", actualment ens trobem amb gèneres; "urbans"; com el; "reguetón", el "rap", que va arribar-nos durant la segona meitat dels anys 70 del passat segle XX, o el "trap", una estranya barreja de rap i reguetón.

Les nadales no són menys. I hem passat de les típiques, que es cantaven en anys passats, a quelcom que, si ho escoltem amb detall, ni nadales semblen, encara que parlin d'aquestes Festes.

Ja durant els anys 80 del passat segle XX, un grup de cantants i bandes, tots ells de la cartera d'una mateixa casa discogràfica, es van unir per tal d'enregistrar el disc; "Tocats de Nadal", en el que s'interpretaven una sèrie de cançons que, malgrat ser balades, rock o rumbes, no tenien gaire res a veure amb les nadales; "convencionals". A aquella gravació la van seguir d'altres, amb una mateixa tònica musical.

El darrer que ens ha arrtibat és un recull de "música urbana", és a dir, rap, regueton i trap. A lss cançons, es parla del Nadal. Però el cert és que, encara que les anomenin; "nadales", tampoc és que ho semblin.




BONES FESTES PER A TOTHOM






FOTO: Portada d'un antic disc de nadales de les de sempre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada