dimecres, 9 de juny del 2021

POBLES SENSE BOTIGUES

 


  Fa uns dies es feia públic el fet que la única fleca que hi ha a la població de Rupià (Baix Empordà) tancaria, doncs els amos es jubilen sense que ningú continúi amb la botiga.

  Són moltes les botigues de pobles que han de tancar; ja sigui amb motiu de la jubilació dels amos o, fins i tot, el trasllat del negoci a poblacions més grans, per tal de perpetuar-lo.

  Sense anar més lluny, fa anys a Calonge (Baix Empordà), hi havia dues botigues d'electrodomèstics de les que ja no en queda cap. Una tancava per jubilació, mentre que l'altra, quin negoci segueixen regentant els fills del fundador, segueix activa, però no a Calonge, si no a Palamós.

  També al mateix poble hi havia hagut tres fleques, de les que només en queda una que, a més de fleca, és també una petita cafeteria.

  En ocasions, aquest "buidatge" de botigues es produeix per que els amos es jubilen i no hi ha successors. Però també es produeix per que els supermercats ens donen la possibilitat,en una sola visita, de comprar de tot sense sortir del local.

  Sigui com sigui, el cert és que, de manera lenta, però imparable, els petits pobles estan quedant-se sense botigues de cap mena.










   FOTO: Fleca de poble  Font: CCMA-3/24.cat










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada