dimecres, 2 de juny del 2021

ENVASOS RETORNABLES; LA SOLUCIÓ DEFIJITIVA?

 

Anys enrere, durant la primera meitat del segle XX, era un bon costum que, quan anavem a la botiga de queviures a buscar qualsevol beguda, que llavors anaven enasades en ampolles de vidre, retornéssim els envasos buids a la botiga.

  Aquesta els retornava al fabricant, qui els rentava i els reomplia de producte per tornar a posar a la venda.

  Amb l'arribada massiva del plàstic, i més tard, del "tetrabrik", fins i tot la publicitat dels productes presumia del que ells anomenaven; "envàs perdut", és a dir, un envàs que no calia retornar, amb lo qual, durant els molts anys que no s'ha fet el reciclatge correctament, han estat produïdes tones i tones de plàstics i "briks", que han causat fenòmens; com per exemple la immensa "illa de plàstic" del Pacífic o, sense anar més lluny, la costa tarragonina que és, amb molt, la més contaminada de la Mediterrània.

  De fet, ja s'estan fent proves per tal de poder recuperar envasos buids, sobre tot, el vidre, per a la reutilització.

  Un estudi, realitzat per Ecologistes en Acció, en col·laboració amb Greenpeace, i del que es fa ressò el 3/24.cat, assegura que si tornéssim a aquella forma tradicional d'entendre el reciclatge, ens estalviariem un 80 per cent, al menys, de  les deixalles que generem.

  Tot i que, en un principi, semblaria una mica molest, seria bo que tornés aquell tradicional i bon costum de retornar els envasos buids. Fins i tot, ens estalviariem diners, ja que els comerços no ens cobrarien per els envasos i, el més important; combatriem una mica és el canvi climàtic. 











  FOTO: Ampolles de vidre  Font: CCMA 3/24.cat






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada