dimecres, 6 de gener del 2021

BENCINGUT 2021

 Ha començat 2021, un nou any en el que, com sempre, algunes  coses canvien, tot i que d'altres es queden igual, com el preu del transport públic, que es queda congelat.

  Pel que fa les baixes, finalment s'ha oficialitzat la baixa de Regne unit com a membre de la UE lo qual comportara que, a partir del proper mes d'octubre, per anar allà haurem de tornar a fer servir el Passaport, i que les mercaderies hauran de passar per diversos tràmits. També haurem de consultar la nostra Operadora de telefonia si volem usar el mòbil allà. I els estudiants ja no podran anar, de moment, a cursar estudis amb el sistema d'intercanvis; "Erasmus", del que Regne Unit també ha sortit. Tot i això, Gibraltar continuara gaudint dels avantatges del Tractat de Schengen.

  Puja, com ja s'havia anunciat, l'IVA de les begudes ensucrades, que serà del 21 per cent, així com les assegurances i la compra dels vehicles a motor, sobre tot, automòbils, per l'encariment de les taxes de matriculació.

  També s'incorporen impostos nous, com la coneguda com a "Taxa Google", que gravarà les grans companyies de telecomunicacions i tecnologia. O la "Taxa Tobin", per les grans transaccions financeres.

  Pugen les pensions, encara que també l'edat legal de jubilaciño que, des d'aquest any, sera de 66 anys. Una forma, segons els experts, de garantir les pensions.

  I, finalment, esperem que aquest 2021 ens porti, amb la vacuna de la COVID-19, la tan ansiada normalitat i les coses tornin a ser com abans que un maleït coronavirus ens ho capgirés tot. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada