dimarts, 18 de juny del 2019

UNA LLUITA CONSTANT.

Ja fa temps que va fer-se pública una estadística, segons la qual és molta la quantitat d'aliments que, ja sigui per que no es venen als comerços, ja sigui per altres circumstàncies, acaben el seu cicle al contenidor de la fracció orgànica.

  Per evitar aquest malbaratament han aparegut diferents formes d'aprofitament que van des de les anomenades; "doggy bags", que alguns restaurants ja ofereixen als seus clients amb allò que no s'han acabat, fins a una senzilla aplicació per a mòbils.

  "Too good to go", Així és com l'aplicatiu s'ha batejat.  El mateix posa en contacte botigues d'alimentació i restaurants amb persones que, d'alguna manera, poden aprofitar  al final de la jornada, aquells productes que no han sortit a la venda.

  L'"app", de la que ja n'hem parlat en aquest programa, té dues parts; per una banda, la dels comerços d'alimentació i rstaurants, que s'hi inscriuen i ofereixen els anomenats; "lots sorpresa" on, per un preu inferior al de venda estàndard, ofereixen diversos productes que poden ser elaborats, si es tracta de restaurants, o naturals, si es tracta de botigues d'alimentació. Per l'altra banda, hi ha la part dels possibles compradors, que s'inscriuen i reben les ofertes al mòbil.

  També alguns paisos es "posen les piles" en aquest sentit, i França feia públic fa pocs dies que aprovarà una llei que prohibirà llençar o destruir allò que no es ven.

  Però no cal anar tan lluny, doncs a la mateixa ciutat de Girona ja hi ha qui també lluita, i de manera molt activa, contra el malbaratament alimentari. Es tracta del Banc dels Aliments de Girona, un 40 per cent de quins recursos actuals, ja provenen d'aquesta lluita.

  I és que si lluitem contra el malbaratament alimentari , també lluitarem en bé del planeta en certa manera, sobre tot per que no es generaran tants residus.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada