dimarts, 8 de maig del 2018

TECNOLOGIA ESCLAVITZANT

  El cinema de ciència-ficció ens mostra, a través de diverses pel·lícules, el fet catastròfic d'un domini tan brutal de la tecnologia que, com a cas extrem, treu a les persones tota llibertat, tal i com podem veure a cintes com; "La fuga de Logann", on un super ordinador "controla" fins i tot quànts anys pot viure una persona. O, en un sentit més humorístic; "El Dormilega", del genial; Woody Allen, en la que es ,mostra un món en el que tot està també sota el control d'una mena de dictador al que anomenen; "El Gran Cap". En ambdues cintes, la tecnologia juga un paper essencial en el control de les persones.

  Estem immersos de ple en l'era digital en que tot, o quàsi tot, està ja governat per la tecnologia sense la que, per posar un exemple gràfic i proper, ja ni aquest programa seria realitat.

  Però malgrat tota la tecnologia que tenim, i que ens proporciona un ajut important, hi ha el perill que aquesta caigui en males mans i que, de manera progressiva però inevitable, es vagin retallant les llibertats de les persones amb sistemes de control  que, fins i tot, les  deixin sense la intimitat, tal i com passa a les dues cintes que abans he esmentat..

  Tenim cada cop més tecnologia, però hauriem d'aprendre a dominar-la i no deixar que ella ens domini ni que caigui en males mans doncs, segons sembla, ja hi ha un cas en el que això ha pasat.

  I, la veritat sigui dita. Això seria una catàstrofe per a les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada