dimecres, 16 de maig del 2018

I SI ENS MOSSEGUEM LA LLENGUA?

D'un temps ençà s'estàn duemnt a terme una sèrie d'accions per tal d'erradicar la violència a l'esport. I no només la que pugui sorgir en el decurs de la competició entre els components dels equips que s'enfronten, si no també contra la violència a les grades.

  El fet d'enfrontar-se dos equips de futbol o qualsevol esport ha creat en ocasions autèntics espectacles de mal gust quan algun espectador ha començat a insultar l'àrbitre per que ha xiulat quelcom que no li ha agradat. I, si l'àrtbitre és dona, la situació pot ser el súmmum, encara que, actualment, si passa això, la ol·legiada té tota l'autoritat per suspendre el partit,i acabar aixi amb el problema.

  El problema de la violència al futbol vé de molt lluny. O no només n'hi ha als terrenys de joc,si no també en programes radiofònics i televisius, especialitazats en esports, on algun tertulià exañltat aprofita un micròfon obert per insultar a tort i adret, tal i com passava el diumenge, dia 7 de Maig passat, després del Clàssic, que es va jugar al Camp Nou.

  Realment fa pena escoltar la persona que, en un moment donat, insulta tres vegades seguides l'àrbitre d'aquell encontre, insults que va poder escoltar tota Espanya.

  És important que, des de petits, s'instrueixi els infants en el respecte als demés, tan dins del terremny de joc, com a les grades. Però el que seria molt bo és que, des del smitjans informatius i programes de ràdio i televisió, especialitzats en esports, els qui intervenen en ells tinguin més cura amb la forma com parlen, doncs el que capta un micròfon obert pot arribar a milions de persones i ofendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada