dimecres, 18 de desembre del 2013

QUALSEVOL COSA ÉS UNA RELIGIÓ

  A la novel·la; "Un món feliç", Aldous Huxley proposa una mena de religió que podríem anomenar "fordisme" doncs, al llarg de tota l'obra, els protagonistes adoren un tal Ford. Possiblement l'autor es referís a Henry Ford, el creador de Ford Motor Company i les cadenes de muntatge en massa i, donat que l'obra transcorre a Regne Unit, tracten l'Arquebisbe de Canterbury amb el títol de "Sa Forderria".

  Fa pocs dies, l'agència Reuters publicava una notícia, segons la qual, el Tribuna Suprem de Regne Unit dona per vàlida una estranyíssima secta, anomenada "de la cienciologia" de la que, segons sembla, en són adeptes alguns artistes, però quina finalitat sembla no estar gaire clara.

  Els fets van venir donats pel fet que una dona, que és "practicant" d'aquest "culte", i que volia casar-se segons el mateix, va recórrer davant l'esmentat tribunal.

  El cert és que, de religions, a més de les tresa més majoritàries; Cristianisme, Islam i Budisme, al Món n'hi ha moltes d'altres, algunes amb noms ben estranys com ara; "pastafaris", "Baha'is", "rashimuras", i molts d'altres, una llista que seria molt llarga. El fet és que n'hi ha que, ja sigui per una raó o una altra, volen fer-se passar per religions i, senzillament, són sectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada