dimecres, 4 de desembre del 2013

DIES NEFASTOS

 Els dies que ens arriben notícies de tancaments d'empreses, ja siguin fàbriques, comerços o d'altres o també d'entitats. Són dies nefastos.

  Un d'ells, sobre tot per a la Comunitat Valenciana, però també pels que estem davant d'un micro o una càmera, que, d'alguna manera, ens vam sentir una miqueta més orfes sense uns mitjans que, malgrat que no ens arribaven més que per Internet, no deixaven de ser símbol de la pluralitat que, fins ara, hom predicava a boca plena.

  I és que el dia 29 de Novembre passat, i amb la nocturnitat que, no precisament, caracteritza la Democràcia, eren clausurades la ràdio i la televisió autonòmiques de la Comunitat Valenciana, popularment conegudes com a "Canal 9". davant les protestes i la ràbia dels treballadors de les mateixes. En aquest sentit, el President de la Comunitat Valenciana; Albnerto Fabra, parlava d''"haver pres una decisió difícil", mentre que Mariano Rajoy, qui es trobava a Vilnius, per assistir a una cimera, assegurava "comprendre" els pobres treballadors.

  En aquest sentit, em comentava el mateix dia un conegut quina va ser la buidor que ell mateix va experimentar un 21 de Febrer de 1986, quan al punt just de les 0 hores, ell mateix acomiadava amb gran tristor les emissions d'una emissora que va existir, amb gran èxit, per cert, a la veïna ciutat de Girona tot i que, per suposat, no va anar-hi ni la Policia ni cap jutge, si no que va ser ell mateix qui va tancar els equips tècnics d'emissió.

  Que hi ha hagut, o hi ha una crisi, tots ho sabem. Provocada, això si, per qui mai no en té prou de guanyar diners. Però el que no ens esperàvem és aquest retrocés en la pluralitat. Un rtetrocés que, ´és d'esperar que no arribi més lluny. O que, els qui ho han manat, reflexionin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada