diumenge, 1 de juliol del 2012

TOT UN CIRC MEDIÀTIC

  Fa uns dies saltava a la premsa la notícia de que una diputada de Canàries presentava, en nom del seu partit, una proposta de moció per que no es torni a donar el circ mediàtic d'entrevistar, de forma remunerada, persones que hagin comès algún tipus de delicte o que siguin familiars d'aquestes persones, tal i com va passar a l'extincte programa "La Noria", en que van gosar portar la mare de "El Cuco", un dels menors implicats en una de les pitjors tragèdies que s'han viscut en aqust país els darrers temps, com és el cas Marta Del Castillo.

  Però és que no només caldria `prohibir això, si no tabé el macro seguiment que es fa a judicis com el que s'està seguint contra una conegudíssima "folklòrica" a qui s'acusa de blanqueig de diners, un judici al que, segons he pogut saber, hi ha gran quantitat de mitjans acreditats.

  Sembla que, tot i que són com són, als Estats Units estàn en aquest sentit molt més avançats que nosaltres i, no només està total i absolutament prohibit portar a la "tele" persones que hagin comès algún delicte, així com els seus familiars, si no que també ho està, i amb molta raó, fer el seguiment mediàtic de qualsevol judici, per no convertir-lo en un circ mediàtic. En tot cas, els mitjans d'allà només estàn autoritzats a fer referència a notes de premsa, emeses pel Jutjat que s'encarrega del cas que s'estigui jutjant i, per tota il·lustració en imatges, s'emeten dibuixos.

  Caldria que, d'alguna manera, els mitjans de comunicació que només busquen el sensacionalisme, prenguessin bona nota del que es fa a l'altre costat de l'Atlàntic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada