dijous, 24 de juny del 2010

A QUÍNS INTERESSOS SERVEIXEN?

El 14 de Juny passat, amb el Mundial de Sud-Àfrica en joc, m'arribava la trista notícia de que en un país africà vàries famílies van ser tirotejades per uns encaputxats mentre estaven, tranquil·lament a casa seva, veient un partit de la competició més important de l'esport-rei.

Segons la nota de premsa que vaig poder llegir de la pàgina web d'una agència, sembla ser que l'acció vandàlica havia estat reïvindicada per Al-Qaeda, banda radical que es dedica, precisament, a tréure's de sobre tothom que, segons ells, sigui "infidel".

Moltes religions, la majoria, prohibeixen, precisament, matar. I no cal professar-ne una de determinat signe per saber que la vida és un DRET a respectar, reconegut a totes les Constitucions democràtiques. Tampoc hi ha ningú que prohibeixi practicar o veure esport, ni escoltar música, ni ballar, tres activitats bones, una pel cos, i les altres dues, certament que per la ment.

Sembla, però, que aquests radicals no volen veure, ni en pintura, que les persones normals practiquin o vegin esport per televisió, escoltin música o ballin.

Si bé, com algún líder religiós islàmic deia en declaracions a un canal de televisió fa un temps, "l'islam és pacífic", hom no entén aquestes actituds tan poc ortodoxes amb el que aquell líder religiós deia.

O és que, en aquesta religió, que més aviat sembla una selva, es compleix allò que un vell refrany castellà diu, que "cada maestrillo tiene su librillo", és a dir, que cada capitost interpreta a la seva manera les coses, i n'hi ha que tiren per la via més fàcil, possiblement per que siguin "religiosos a bastonades"?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada