dimecres, 24 d’abril del 2024

LIMITAR L'ACCÉS AL TABAC

 Posat de "moda"ja fa moolts anys, sibre tot degut al que es veia al cinema, el consum de tabac és, sens cap mena de dubtes, un problema, un doble problema tan pels qui el consumeixen directament, com pels qui, de forma "passiva", respiren el molestíssim i perillosíssim a la vegada, fum.

En els darrers temps s'estan duent a terme diverses accions per deixar aquest hàbit "fora de context", per d'alguna manera dir-ho. I les accions han anat in-crescendo amb el temps, de tal manera que el que primer van ser una sèrie d'advertències als paquets de tabac, més tard van convertir-se en fotos, ben impactants, sobre els perills del consum d'aquesta droga, dura i legal al mateix temps. La darrera, segons sembla, consisteix en que els paquets siguin "genèrics", és a dir, sense marca distintiva.

Ja fa temos que un pais de l'Himàlaia va prohibir el tabac al seu territori de tal manera que, una sola cigarreta, pot comportar a qui la porti, una quantiosa sanció. També el cap de setmana pasdsat saviem que la ciutat italiana de Torí prohibeix fumar a menys de 5 metres d'altres persones.

Dissortadament, Regne Unit ja no forma part de la Unió Europea. Però ha fet quelcom que és digne de considerar, doncs el Parlament d'aquell pais ha aprovat una llei que ha de protegir els més joves d'aquesta poc edificant pràctica. Concretament, els nascuts a partir de l'any 2008, ja tenen prohibit per llei comprar la perillosa substàmncia.

I és que tota mesura per erradicar aquesta autèntica "dictadura del fum", és benvinguda.









DOTO: Fum de tabac, un perill per qui el consumeix i qui el respira "passivament". Font: CCMA 3CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada