dimecres, 31 de gener del 2024

EL "MACINTOSH", COMPLEIX 40 ANYS.

 

Quan el món de la informàtica es començava a popularitzar, allà pels anys 80 del passat segle XX, i quasi tothom tenia algun dels primers; "ordinadors personals" del moment, molts dels quals permetien fer poques coses més q ue alguns petits programes de jocs o d'experimentació, neixia el "McIntosh".

Es tractava d'un dispositiu ; "tot-en-un" que, d'alguna manera, començava a obrir les portes a la tecnologia actual, encara que la seva capacitat era fporça limitada, doncs només tenia 128 K de memòria, com molts dels que van aparèixer posternirment, fabricats per altres marques, algunes xd'elles ja inexistents.

  Però la creació d'Steve Jobs i Steve Wozniak va anar progressant, i amb el temps, encara que ja no tenien el nom de "McIntosh", els ordinadors d'Apple han continuat anomenant-se; "Mac", en homenatge a aquell primer dispositiu que, si be era inno0vador, també tenia l'inconvenient de ser totalment incompàtible amb el que llavors existia.

  D'aquell primer dispositiu ja en fa 40 anys. I, segurament que alguna publicació, mitjanament sensacionalista, ens dirà que, i en tenim un a casa, la seva venda ens pot reportar molts diners.

Però, en definitiva, ja se'l pot considerar una "peça de museu" de la tecnologia.










Foto: Un "MacIntosh" Font: Europa Press.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada