dimecres, 18 d’octubre del 2023

ARRIBEN ELS "DEINFLUENCERS"

 

Des de ja fa un temps, i mercès a xarxes socials; com; "Instagram" i, més recentment, la xarxa xinesa; "TikTok", han aparegut els anomenats; "influencers". 

Es tracta de persones que creen continguts, alguns dels quals estan adreçats a publicitar productes i/o serveis, una publicitat quina monetització no només ve impulsada pel nombre de visualitzacions de l'anunci, si no també del de "likes" o comentaris positius que aquuest rep.

  Però segons es feia públic fa pocs dies, ara comença a aparèixer una nova figura dins les xarxes socials. Es tracta dels anomenats; "deinfluencers", és a dir, creadors de continguts que ens desincentiven , per exemple, a comprar tal o qual producte o contractar tal o qual servei dels que, precisament, en donen la part que, segons la seva opinió, és negativa.

  Si bé els "influencers" són, en certa manera, una forma de publicitar diversos productes i/o serveis, hom es pregunta ara si aquesta nova forma de desaconsellar podria també arribar a a constituit publicitat.

De fet, el cert és que si els "influencers" ens aboquen al consumisme amb els seus molt insistemnts missatges publicitaris, els desinfluenciadors semblen, d'alguna manera, donar-nos a entendre que el que hem de practicar és un consum el més responsable possible.

  El més cert és que, si el que es vol és fer un consum responsable, el més aconseñllable seria fixar-nos en allò que realment necessitem, donant, en tot cas, la credibilitat justa i necessària a la molta publicitat que ens entra via xarxes socials.











FOTO: Captura de pantalla del logo de TikTok






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada