dimecres, 22 de juliol del 2020

EMOJIS; TOT UN "LLENGUATGE DE SIGNES".

Quan van aparèixer els primers aplicatius per al Windows, hom anomenava; "smartIcons" les petitees icones que hi havia a la barra de comandaments i funcions d'aquells primers aplicatius, molts dels quals van ser distribuits de manera gairebé gratuita, incorporats a cursets d'informàtica per fer des de cassa.

  Més tard, i amb l'aparició de les xarxes socials, apareixien les emoticones, anomenades; "emojis" de forma abreujada, quin dia mundial s'ha celebrat recentment.

  De fet, aquestes petites icones que van començar com unes caretes amb diferents expressions, han arribat a convertir-se en tot un conjunt de petites representacions gràfiques que, en la pràctica, ens podrien servir pèr a comunicar-nos sense escriure ni pronunciar un sol mot un fet que ja els ha convertit en el nou i gairebé unoiversal; "llenguatge de signes".

  Precisament amb motiu del passat; Dia Mundial de l'Emoji, les diferents; "majors" de la tecnologia informàtica han anunciat la incorporació de nous i molt suggerents d'aquests ja moltíssims; "ninotets".

  No seria de descartar que, dintre d'uns anys, es féssin servir aquestes imatges, en lloc de lletres, per comunicar-nos per escrit,en el que podria ser una nova i sorprenent forma de "llenguatge jeroglífic".








FOTO: Diverses emoticones o "emojis"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada