dimecres, 17 de juny del 2020

CONTRA EL RACISME

  El tema del racisme ha aparegt de nou a l'actualitat arran de la mort, a mans d'un policia blanc, d'un ciutadà afroamericà dels Estats units.

  Curiosament, la setmana passada, es feia pública la notícia de que una important xarxa de pel·lícules i sèries en "streaming", retirava, al menys tempooralment, un clàssic de la seva oferta fílmica; "Allò que el Vent s'endugué", una cinta que narra, p3ecisament, el drama que van viure els esclaus, portats d'Àfrica, pels terratinents nord-americans.

  Sembla que les protestes contra el racisme han obligat aquella multinacional a retirar aquesta pel·lícula que, volguem-ho o no, només és un d'aquélls clàssics que, de tant en tant, algun canal de televisió en obert ens programa.

  De fet, no només és aquesta cinta, si no que també es  va projectar fa uns anys una sèrie televisiva  molt més dura, si ho analitzem de manera acurada, que la pel·lícula, ara objecte de polèmica.  Em refereixo a la sèrie que, si la memòria no em falla, duia com a títol; "Raíces" o; "Raíces profundas". Va emetre's en "prime time" a la llavors encara única, i en blanc i negre; Televisió Espanyola. I, realment, ningú va dir res en aquells moments.

  Realment sembla que hem passat d'un extrem a l'altre. La sèrie televisiva va ser força extensa, arribant a tenir una audiència considerable, mentre que ara obliguen a retirar una pel·lícula que, si bé només dura 4 hores, tampoc és tan violenta com aquella sèrie televisiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada