dijous, 12 de març del 2020

ACANÇANT CAP A LA IGUALTAT

  El diumenge, 8 de Març passat, es celebrava, com cada any, el Dia de la Dona, un dia en el que les dones reivindiquen cada cop més igualtat.

  El cert és que, progressivament, però dissortadament de manera molt lenta, les dones han començat, d'un temps ençà, a assumir tasques que, en altres temps, estaven exclusivament reservades als homes.  I, progressivament, hem pogut comprovar com diverses especialitats de la Medicina han anat, per així dir-ho, feminitzant-se gairebé per complet, tal i com hem pogut veure  als nostres Hospitals i Ambulatoris.

  Però també hi ha dones empresàries encara que, de moment, són poques. I, a la política, també hi ha dones que assumeixen Carteres Ministerials, algunes, fins i tot, de vital importància..

   A l'esport es compta amb una cada cop més nombrosa participació femenina, entre quins èxits podem comptar els dels equips de Natació Sincronitzada, Waterpolo, Patinatge Artístic , Bàsquet o Handbol.

  Precisament el darrer que s'ha posat en marxa no és altra cosa que una Lliga Femenina de futbol, en que hi prenen part els equips femenins de clubs tan potents; com ara el Barça, l'Espanyol o el Reial Madrid. Tot i això, les jugadores van haver de fer pressió, per tal d'aconseguir alguns beneficis que, en un principì, no tenien.

  Però, dissortadament, aquests avantatges per a les dones, encara no es donen en alguns paisos on absurdes idees masclistes les releguen a la pràctica invisibilitat.

  I és que, tot i que s'ha avançat molt en el sentit de donar visibilitat a les capacitats de les dones, encara falta concienciar molt sobre el tema en aquests paisos on la dona és, pràcticament, un zero a l'esquerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada