dijous, 24 de novembre del 2016

UNA O DUES LLENGÜES?

  Si bé a Catalunya es parla en català, el cert és que hi ha una altra llengua majoritària; el castellà, que conviu perfectament amb el català a tots els nivells, malgrat que hi hagui qui s'entesti a negar-ho, tal i com feia un polític (català) en el decurs d'una recent campanya electoral. O, fa pocs dies, un mitjà digital que, en un article, afirmava quer l'stenció sanitària d'Urgències es fa íntegrament en català, encara que qui necessiti el servei no parli la nostrta llengua.

  A Catalunya, a més dels mitjans que només emeten per el territori català i, evidentment, utilitzen el català com a llengua vehicular, també hi ha una ràdio que emet, a nivell de Catalunya, i ho fa majoritàroiament en castellà a més dels mitjans que emeten per tot el territori espanyool i gho fan, evidentment, en castellà.

  Tornant a les urgències, el cert és que fa pocs dies, un amic quina dona no parla cartalà, em comentava que, fa unes setmanes, va haver de portar-la a Urgències de l'Hospital Trueta on, evidentment, la dona va ser atesa en la seva llengua; el castellà, sense cap mena de problemes lo qual, com podem veure, desmenteix el que el mitjà digital afirmava a finals de Novembre passat..

  Dissortadament hi ha alguns mitjans de comnunicació, sobre tot de text, que es deduiquen a difamar, d'alguna manera, Catalunya, tot deixant serveis, com el de Salut, a l'alçada del betúm. no sé si a causa del procés

  I és que, tot seguint aquesta política de difamació, ens han arribat a anomenar; "catalibans", un terme força deasagradable si temim en compte que, a Catalunya, el pimer que fem, com no podria ser d'altra manera, és condemnar la violència de grups radicals i fanàtics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada