dimecres, 26 d’octubre del 2016

EN EL SENTIT DELS CRANCS

Sis anys després de la prohibició, per part del Parlament de Catalunya, dels toros a casa nostra, arribava el dia 20 d'Octubre passat la contrtarresposta des de Maderid, en el sentit de tombar, par part del TC, una Catalunya neta d'aquesta antifesta a la que, segons sembla, ja consideren quelcom més que "festa".

  Un dia després un mitjà digital qualificava la sentència del TC amb un terme tan taurí com el d'"estocada a fons" com volent dir que, ho volguem o no, tornaran els toros a Catalunya. A més, el mateix mitjà qualificava la decissió com una "victòria de la llibertat".

  També un conegudíssim peruiodista radiofònic titllava els antitaurins d'"histèrics" quan el que es vol, precisament, eés que a més de les corridas, desapareguin correbous, "encierros" o qualsevol altra forma de patimen animal per diversió. Possiblement aquest periodista ignori que, a tot el territori espanyol, també hi ha abntitaurins que, segurament, d'histèrics no en tenen res.

  No sé quin valor artístic, cultural o festiu hi ha en martiritzar un pobre toro fins a tornar-lo histèric. I, quan està fet un cromo de punxades i marejaments, clavar-li una espasa...Vist un, vistos tots.

  És d'esperar que, si mai aquest trist espectacle arriba a ser candidat a Patrimoni Cultural de la Humanitat, a la UNESCO tinguin el suficient seny per no acceptar-lo, doncs no s'ho val.

  I qui pagara, en ple segfle XXI, per anar a fer el babau i ser còmplice d'un vessament de sang?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada