dimecres, 22 de maig del 2013

...I JA EN VAN TRES

  En poques setmanes, Catalunya ha vist com des de diferents estaments, era atacada i, curiosament, comparats els catalans amb allò que no sóm ni de bon tros.

  Primer va ser un desafortunat reportatge de Telemadrid, emès el 2 de Maig passat, en què es comparava la Generalitat, una Institució democràtica, amb uns règims tan destructius com el nazisme i l'estalinisme, tot sdembrant amb imatges desagradables, un clima d'autèntica confusió entre els espectadors d'aquella Televisió Autonòmica.

  El divendres, dia 10 de Maig, i ja ho deiem en el programa del dia 16, eren els nostres veins aragonesos. Bé, el poble, no. Però sí els polítics de dos dels partits democràticament escollits en aquella Comunitat, els qui, per no nomenar les coses pel seu nom, van acabar anomenant "LAPAO", nom absurd, el que es pzarla a la Franja que, vulguin o no, no deixa de ser català.

  I el dilluns, 13 de Maig passat, la tercera. En aquest cas, des de la Comunitat Valenciana quin Parlament, dominat majoritàriament pel PP, també gosava atacar el català, una llengua que, vulguin o no, parlen. Això si, amb l'accenjt d'aquella Comunitat. És a dir, el Valencià, una variant que no llengua, del català. Dissortadament, però, els senyors polítics també vn tornar a comparar-nos amb els nazis, tot fent un símil entre l'alemany que es parla a Alemanya i el d'Àustria, perfectament entendible si sabem alemany, encara que té variacions.

  I és que, per si Ses Senyories no ho sabien, el català és una sola llengua, amb varoiacions a cada indret. De bén segur que a Andalusia, no aniran a dir que parlen la "llengua  andalusa", si no que parlen castellà, naturalment, de la manera que es parli a cada una de les vuit províncies que configuren aquella Comunitat.

  Però si anem a la Comunitat Valencfiana, podem comprovar un fet curiós, i és que si anem a un restaurant, elas cambrers ens atendran sempre en castellà, malgrat que després, entre ells, es parlin en valencià..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada