dijous, 11 d’abril del 2013

JUGANT AMB ELS NOMS...

Mentre estava en preparació el programa del dijous, 11 d'Abril passat, el 3/24 publicava una curiosa notícia, segons la qual, el Registre Civil havia denegat a uns pares el fet de posar de nom "Lenin" a un fill, tot adduïnt que aquest no és si no un pseudònim, emprat per qui va liderar la revoluciñó bolxevic i va ser el primer líder de la ja extincta Unió Soviètica, quin nom real era Vladimir Ylitx Uliànov.

  El cert és que, per posar un nom a un fill, cal tenir molta cura amb el que es fa, doncs sera un nom que el nen, o nena, dura tota la seva vida o, en el millor dels casos, fins que tingui úis de raó per intentar canviar-lo.

  De fet, la Justícia va avalar la decissió del Registre Civil doncs, si bé hi ha moltíssimes opcioms, també hi ha alkgunes limitacions, com noms que puguin ser d'alguina manera perjudicials ò que afectin la dignitat de la persona; com ara Caím o Judes noms que, tot i bíblics, estàn carregats de connotacions negatives.

  De fet, el ventall de noms permesos abasta des dels tradicionals; com poden esser, per exemple: Josep, Joan, Pere, Enric, Jaume, Joaquím ò Lluis, per a nens i Maria, Carme, Pilar, Rosa, Neus, Cristina, Helena o Esther, per a nenes fins a noms de llocs, que també estàn permesos, com poden ser Àfrica, Amèrica i, fins i tot, i n'hi ha alguna que se'n diu; Europa.

  De fet en ocasions esn trobem ja amb persones que duen noms bén poc usuals; com Aarón, que és un nom bíblic. O el més inusual; Yahoo, que és com es diu, de moment, un pobre nen nord-americà, quins pares es van conèixer, precisament, a través d'un xat d'aquest servidor. Però el més segur és que n'hi ha d'altres tan o més estraqnys, quina llista seria, realment, inacabable.

 Però el que ninguú sap és què pot passar en un futur no gaire llunyà, quan els fills dels molts immigrannts siguin grans i, possibvlement, comencin a formar, ja sigui entre ells mateixos o entre ells i fills de gent d'aquí, famílies, amb els noms que aquests puguin posar als seus descendents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada