dimecres, 5 de setembre del 2012

UNA COMPLICITAT SOSPITOSA

  Fa un temps, no recordo ara si dos o tres anys, es va parlar molt a nivell de tot el territori espanyol sobre els "horaris protegits" , uns horaris en els que se suposa que pot haver-hi una potencial audiència de menors davant de les pantalles de televisió i, per tant, calia, d'alguna mansra, regular els continguts que s'emetéssin durant aquella franja horària per, precisament, no perjudicar la integritat dels menors.

   Aquella normativa "meravellosa" que va ser consensuada en un bon principi per tothom, sembla que ara comença a convertir-se en autèntic paper mullat donat el flagrantíssim incompliment, per part de TVE que, el dia 5 de Setembre passat, i després de sis anys de no fer-ho, va col·locar una "corrida" a les sis de la tarda (horari infantil), tot saltant-se "a la torera" i mai millor emprada l'expressió, la normativa vigent en tal sentit.

  De fet, hom pensava que no hi havia tanta gent disposada a pagar per "gaudir", si així se'n pot anomenar, del patiment i posterior mort de sis pobres toros a mans de tres sinistres personatges embotits en uns vestits que els van com una funda al paraigües. Però en connectar aquell dia amb "La 1", el fet sorprenent va ser veure les graderies de la plaça de Burgos plenes a vessar del que, més que seguidors, podriem anomenar còmplices d'aquella barbàrie. Segurament que el ple a vessar no era real!

  S'està cridant que "no hi ha diners", i s'està advocant per  la protecció dels menors. A més, ja hi ha dues Comunitats Autònomes, quals són Canàries i Catalunya, sense curses de braus i, paradoxalment, la televisió pública espanyola, lluny de complir amb la normativa la viola, segurament per imposició del PP quan hauria de ser aquesta televisió, com a mitjà públic que és, la primera en respectar la integritat dels menors deixant de banda les "ordres" dels governants de torn, i transmetent, per exemple, els Jocs Paralímpics, que s'han estat celebrant a Londres i col·laborant en l'abolició del maltractament animal, sigui quina sigui la seva forma i nom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada