dimecres, 31 de maig del 2023

FENT-LI UN BÉ AL PLANETA

 


  Ja fa un temps que, en aquest programa, ens vam fer ressò del fet que retornen els "cassettes", que permetien gravar la veu i també, música. Fins i tot, n'hi havia de pregravades que anaven molt bé per portar al cotxe. No sé si ja n'han tornat a sortir i, de moment, només han aparegut les cintes i alguns aparells.

  També han tornat els discos, en format vinil, cosa que hem pogut comprovar a les escassíssimes botigues de discos que existeixen, la majoria de les quals formen part de grans centres comercials.

  Fins i tot, el dissabte passat, TV3 es feia ressò de les llibreries; "Re-Read", unes llibreries "de vell", on els lectors poden, d'alguna manera, donar noves oportunitats de lectura a llibres que tenen a casa i, de passada, fer alguns calerons.

  Però també hi ha qui repara dispositius; com ara equips de música antics, ordinadors, mòbils i, fins i tot, bicicletes uns objectes als que es dona una segona o tercera vida en moltes pocasions, de tal manera que no van llençats.

  Fins i tot hi ha algunes ONG que recullen roba usada que, si està en bones condicions, es renta i es pot tornar a posar al mercat. I, si està molt deteriorada, la porten a plantes on és reclclada.

  És, en suma, l'anomenada; "economia circular", que dona noves oportunitats a alguns products i, de passada, contribueix a protegir el planeta i estalviar uns recursos que, en alguns casos, són molt limitats.











  FOTO: Algunes "cassetrtes". Font: CCMA 2/24.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada