dimecres, 24 de maig del 2023

UN "GRAN GERMÀ" A CASA?

   Ja fa uns quants anys que un canal de televisió privat va posar en marxa un "reality show". Consistia, bàsicament, en tancar una sèrie de persones en una mena de casa i, de manera gairebé intensiva, sotmetre'ls a proves diverses, tot sota l'atenta vigilància de càmeres que transmetien gairebé les 24 hores del dia.

  L'espectacle en qüestió es deia; "Gran hermano". I, si durant uns anys es va emetre en obert, actualment , si és que encara es fa, s'emet des del canal de pagament per visió de la mateixa empresa.

  Doncs segons podiem saber aquesta setmana passada, una "startup" dels Estats units, que s'anomena; "Telly", igual que un conegudíssim i malauradament ja desaparegut actor, i és la cofundadora del canal en "streaming", "Pluto TV", pretén ara fer quelcom semblant, però a un altre nivell.

  Segons informació que recullen diversos mitjans, consultats per aquest programa, l'operació consisteix, de moment, en "regalar" uns televisors de 55 polzades que disposren de dues pantalles.

  Els dispositius funcionaran com una "tele" normal, a la que podrem connectar, des d'una antena fins un reproductor de DVD o Blu-Ray, un descodificador de televiió via cable o satèl·lit o senzillament el router, per veure canals en "streaming" directament.

  Fins aquí, tot sembla normal. Però la "tele" gratuïta té trampa. Es tracta del fet que, mentre veiem el nostre programa, pel·lícula o sèrie preferida la pantalla inferior ens bombardeja constantment amb publicitat. I, el que crida més l'atenció, és el fet que el dispositiu incorpora una webcam que ens "espia" constantment per, segons han sabut els diferents mitjans que hem consultat, poder posar les dades a disposició dels anunciants.

  A més, sembla que si, qui rebi aquest "rtegal" es nega a que la webcam l'espíi, haurà de tornar o pagar el dispositiu.

  Tot i que, de moment, no ha arribat encara a casa nostra, doncs de moment és una prova, ja podem dir que ha arribat, d'alguna manera, el "gran germà" dins de les cases.






  FOTO: La "tele" amb trampa. Font: Smartlife

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada