dimecres, 17 de maig del 2023

creant alarmes innecessàries

   El divendres passat, i gairebé per casialitat, em va arribar a les mans un d'aquells comentaris que apareixen en ocasions a Internet. El mateix estava inserit en una plataforma on, si bé s'hi han puiblicat algunes informacions creïbles, hom hi sol publicar d'altres coses de dubtosa credibilitat.

  De tots és sabut que, des de fa dos anys, estem passant per una greu sequera que, fins i tot, ens podria deixar sense alguns dels productes alimentaris més habituals.  Aquesta sequera és fruit del canvi climàtic que, a nivell global, està afectant diferents zones del planeta. 

  La plataforma en qüestió publicava un d'aquells escrits que, o bé semblen fets per algú que nega categòricament la greu situació climàtica que viu, no només la Península ibèrica, si no tot el planeta, o bé ho ha escrit una intel·ligència artificial molt matussera.

  El cert és que, sigui com sigui, no és més que un conjunt de mentides poc creïbles que, d'alguna manera, són una forma molt greu de manipulació.

  Si bé ja deiem la setmana passada que un enginyer que treballava per un gegant de la tecnologia, ha abandonatel mateix, decebut per que ja no se sap què és veritat i què no,el cert és que ja comença a haver-hi mitjans que no se sap si diuen la veritat o si van de "fake.

  El text en qüestió dúu com a signatura les inicials; E R

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada