dimecres, 3 de maig del 2023

UNA FINA LINIA ENTRE INCLUSIÓ I TONTERIA

   Ja fa un temps que es vé parlant de llenguatge; "inclusiu", una mena de nova etiqueta amb que es vol modificar la forma en que parlem.

  En aquest sentit, mentre que en castellà ja hi ha qui parla de niños, niñas i "niñes", el català també ha "fabricat" el seu llenguatge incñusiu. Tot i això, les diferents llengües ja disposen de sistemes per fer inclusió sense la necessitat d'haver de recargolar el llenguatge, tal i com darrerament ens proposen.

  Segons podia llegir el dissabte, 29 d'Abril passat, en un portal informatiu, sembla que hi ha una escola, als Estats Units, on han sustituït els termes; "nen" i "nena", els normals en totes les llengües, per; "persona que produeix esperma" per els nens, i "persona que genera òvuls", per les nenes, en el que és un claríssim recargolament més del llenguatge.

  Ja hem explicat, en moltes ocasions, que el llenguatge té un "efecte plastilina", és a dir, s'adapta. I paraules que abans tenien un sentit, ara en tenen un altre

  Però el cert és que, de la manera que s'està retorçant el llenguatge, possiblement arribi un moment en que el llenguatge estigui de tal manera desfigurat que, fins i tot, tingurem serioses dificultarts per enténdre'ns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada