dimecres, 7 de juny del 2023

MÉS VARIETATS QUE MAI...

   Actualment existeixen diverses varietats d'oli que van, des del d'oliva, fins el de coco, passant pel defenestradíssim; oli de palma.

  Fa uns pocs dies, en un mitjà informatiu, es publicava una llista de les 14 classes d'oli, existents al mercat com a olis alimentaris. I, tot i que molts d'ells no es troben de manera general als supermercats, sí que en podem trobar d'oliva, gira-sol, soja o panis.

  Tot i que n'hi ha d'altres classes; com els de lli, sèsam, alvocat, cotó, colza, safrà o coco, aquests no són fàcils de trobar.

  El mitjà que oferia la llista, donava puntuacions, quins valors estaven entre 100, que és el que atorgava a l'oli d'oliva, i 0, que és el que el mitjà atribuïa al de coco.

  Però el que més crida l'atenció dins la llista d'olis és la puntuació, excessivament alta, que el mitjà atorgava a un oli que, com és sabut, tota la Cmunitat Sanitària ha desterrat completament; com és el de palma, al que el mitjà atorgava una puntuació de 55, com si realmentdonjar per bo un oli que, com s'ha demostrat científicament, el seu consum no és gens saludable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada