dimecres, 10 de maig del 2023

DE LA "DISCO", A LA PLAÇA

 


   Anys enrere, la Companyia Elèctrica Dharma, una banda que ha complert cinquanta anys d'activitat, va provar de "sardanitzar", si és que existeix la paraula, una de les seves peces, en la que era possible escoltar instruments de cobla, o una cobla al complet, en el que va ser el principi d'un moviment, anomenat; "sardanova".

  Els mataronins; "The Tyets", acaben de treure al mercat un nou àlbum. El seu títol; "Epic Solete". En ell, el duet maresmenc ens ofereix una sèrie de peces, ballables la majoria d'elles, i en alguna d'elles podem escoltar el que sembla el tan de moda ara; "reguetón".

   Una de les peces és la que ha servit com a senzill de presentació del disc. Es titula; "Coti x coti". I, en ella, també hi intervenen instruments de cobla.

  La peça és, segons reflectia el cap de setmana passat el 3/24.cat, una de les més escoltades a platafoirmes de tot el territori espanyol.

  Però la notícia saltava aquest passat cap de setmana. La peça ha assolit un èxit tal que, fins i tot ja n'hi ha una versió "sardanitzada".

  I ha estat, precisament, la Cobla Sant Jordi, que ja va col·laborar en l'enregistrament del tema, la que ho ha fe6t possible. I, el divendres cde la sretmana passada, "Coti x coti", va sonar, a ritme de sardana o "sardanova", ni més ni menys que a la Plaça de la Catedral de Barcelona, on va ser ballada, en aquest cas, per infants de diverses escoles.

  I és que, si algú pensava que la sardana s'havia quedat; "rstancada" en les ja existents, el cert és que, tal i com han demostrat; "The Tyets" i la Cobla Sant Jordi, la sardana està més viva que mai.










  FOTO: Infants ballant el "Coti x coti" a ritme de sardana. Font: CCMA-3/24.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada