dimecres, 1 de març del 2017

UNA GUERRA MUNDIAL

  Fa uns dies que sortia a la llum un annunci, publicat per una coneguda discoteca de Barcelona, on es convidava les dones a anar-hi amb la promesa de que, si hi hanaven no vestrides del tot, els hi donaven 100 euros, a més d'una consumició gratuïta.

  El cartell va enccendre totes les alarmes, malgtrat quer la discoteca, després de retirar-lo, va aclarir que es tractava d'una senzilla broma. Això si, de molt mal gust per part de qui ho havia planejat.

  Però si donem una volta ràpida al Món veurem com hi ha una mena de "guerra" masclista en vers les dones a moolts paisos. Menree que alguns hio fan de manera gairebé encoberta; com el conegudíssim; "NO woman, no drive", que es van imventar a l'Aràbia Saudita per impesdit amb raons sense cap mena de fonament científic que les dones conduïssin,, en d'altres la vida de les dones és tan o més difícil. Tan fins el punt que, des dòbligar-les a portar el "burka", que no es més quer una mena de presó portàtil, fins a mutilar-les sota estranys preceptes pseudorreligiosos, com fan en alguns paisos africans, o com passa en alguns paisos islàmics, assassinant-les amb els anomenats; "crims d'honor". (Un crim mai no és honorífic, per si aquests no ho sabien.

  Ja deia Karl Marx que la religió és l'opi dels poibles. El cert és que, en algunsd paisos, aquersta es torna masclisme institucionalitzat i margina les dones, fins a considerar-les zeros a l'esquerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada