dimecres, 2 d’octubre del 2013

una "via" amb "cua"

  L'11 de Setembre passat, Diada Nacional de Catalunya, vaa celebrar-se com cada any es fa per aquella data, la diada amb diferents actes; al matí els més institucionals; l'ofrena de fliors al monument de Rafael Casanova i l'acte del migdia al Parc de la Ciutadella tots dos amb l'autoexclusió, per donar la nota, del PP i Ciutadans, els dos eterns inconformistes.

  La tarda del dia 11 va estar presidida per una cadena humana que va recórrer el país des de la Catalunya Nord fins les terres de la Comunitat Valenciana, una Via Catalana que es va celebrar en un to reivindicatiu i festiu a la vegada.

  La Via, però, ha rebut crítiques a tort i a dret; des de mitjans a través dels que, d'alguna manera, es donava valor al civisme i pau en els que es va desenvolupar la festa fins a televisioons (privades) totalment contràries, des de les que han acusat TV3 i fins i tot "La Vanguardia", un rotatiu més aviatr de dretes, de coaccionar els catalans per anar a la cadena.

  Fins i tot, aquestes mateixes "tele"s, han fet befa de l'INFO-K, en el que van aparèixer nens que van anar a la Via.

  Tres dies després de la Via, el President Mas rebia la lacònica reesposta de Madrid  a la seva carta, adreçada a Rajoy, una resposta quina adreça de destinatari: "Pina de Sant Jaume", no porta, certament, enlloc.

  La polèmica està servida. Uns diuen que el poder celebrar el ereferèndum; el "dret a decidir", no entra dins d'una Constitució que, després de 34 anys, no ha estat adaptada per res als nous temps (Ja els va bé aixíí), tot i que hi ha també qui no veu cap impediment per que el referèndum es pugui celebrar.

  També hi ha hagut qui ha començat a treure totes les seves raons negatives, com per exemple que si Catalunya s'independitza, hauria d'abandonar la UE.

    I la pregunta del milió seria: Si quan Alemanya es va unificar, moment en el que va ser, per així dir-ho, un nou país que englobav aels alemanys de l'Est i els de l'Oest, no va haver de sortir de la UE. Còm és que, si Catalunya s'independitzés, hauria de sortir-ne?...Realment la resposta rau més en interessos político-econòmics que res més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada