dimecres, 18 de setembre del 2013

EL QUE ÉS "MERAVELLÓS" I EL QUE NO HO ÉS...

  El dia 17 de Setembre passat, dins del programa "La Mañana" de TVE-1, no se'ls va acudir altra cosa que, donat que aquell dia es feia l'anomenat "toro de la vega", una salvatjada que es fa a la localitat castellano-lleonesa de Tordesillas, incloure la transmissió de la mateixa durant el magazin matinal.

  A més, la preasentadora del programa; Mariló Montero, va qualificar de "desta meravellosa" aquella salvatjada, consistent en tornar un toro histèric i, quan ja està prou marejat, matar-lo amb una llança.

  D'altra banda, el dia següent, l'agència Europa Press publicava una notícia, segons la qual la formació política UPyD vol que les "corridas" siguin declarades Patrimoni immaterial per així, imposar-les de nou a llocs com Catalunya on, per llei de la Generalita, ja estàn prohibides.

  Ja fa 13 anys que estem vivin al segle XXI, i sembla que, per algúns, encara estiguem en temps passats en que, a manca d'altres diversions, aquestes eren populars.

  Realment aquests espectacles que impliquen patiment animal fins la mort, inclosos els "correbous", que es fan en algunes zones de Catalunya, ja haurien d'estar fora del mapa per obsolets i per que no són símbols identificatius de cap mena de cultura. O és que algú hi guanya diners amb aquesta barbàrie?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada