dijous, 3 d’octubre del 2013

DONANT ALES A LA TORTURA ANIMAL

A principis d'Octubre passat, la Comissió de Cultura del Parlament central aprovava la iniciativas legislativa per que les curses de braus, actualment ja prohibides a Catalunya, siguin objecte d'una sol·licitud de consideració, per part de la UNESCO, de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, un aalta categoria de la que gaudeixen, entre d'altres, els tangos, el flamenc, els castellers, la Patúm de Berga,  els fados, les sardanes i moltes altres manifestacuions artístiques, culturals i festives en les que la música, la teatralització o la unió de les dues són els principals elements.

  Tot i que Catalunya no tornara a veure implantada aquesta macabra forma de maltractament, el cert és que la mateixa és molt poc, per ella sola, com per que se la consideri igual que altres formes pacífiques i cíviques de manifestació cultural, doncs si ho analitzem bé, martiritzar un pobre anumal fins a matatr-lo, envoltat d'uns quants còmplices-necessaris-doncs han pagat per veure tan ttista fi dels animals, uns còmplices que, a més, tots embadalits criden "Olé", té tan de cultura com dedicar-se a llançar pedres a un llac...

  No sé si des de la Comissió de Cultura s'han adonat que ja estem en ple segle XXI i, en conseqüència, la concepció que es té de les coses ha canviat molt, doncs els turistes ja ni demanen per les "corridas". D'altra banda, les poques "places" que hi havia a Catalunya ja no són tals llocs de tortura i, les que encara existeixen, o bé estan tancades, com és el cas de la Monumental de Barcelona o tenen altres usos, com Les Arenes, de la capital catalana, que és un centre comercial i lúdic op la Tarraco Arena Plaza, que té usos lúdico-culturals.

  Parafrasejant Mariano Rajoy, és d'esperar que la UNESCO faci un gest de grandesa davant la sol·licitud de declarar Patrimoni de la Humanitat tan absurd espectacle i, senzillament, la desestimi. I és que, de fer els ulls grossos i deixar-se colar un gol així, aquest organisme perdria moltíssima de la gran credibilitat de que gaudeix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada