dimecres, 16 d’octubre del 2013

DRETS D'AUTOR SI, DRETS D'AUTOR NO

 El dijous, 10 d'Octubre passat la plataforma "Periodista Digital" es va queixar del fet, d'altra banda, normal si no es fan les coses ben fetes, que TV3 hagués ordenat a la xarxa "YouTube" eliminar sd'un spot propagandístic d'una manifestació espanyolista que va celebrar-se a la capital catalana el dia del Pilar, unes imatges d'un jugador del Barça, en les que ell mateix es declara català i espanyol al mateix temps.

  Les imatges en qüestió, propietat de la CCMA, van poder ser vistes per televisió i Internet a finals de Setembre passat, dins d'un propgrama de la televisió catalana i encara es poden veure en podcast.

  En l'actualitat és força habitual que, degut al tema dels drets d'autor, diversos mitjans hagin ordenat a la xarxa la retirada de molts arxiuas audiovisuals, penjats allà sense haver-ne demanat abans la corresponent autoritzacuió, un fet que ja hem copmprovat en nombroses ocasions i, fins i tot la mateixa platadfotrma "Petriodista Digital" ha vist com, en ocasions, ha publicat arxius audiovisuals, tanm d'Espanya com d'altres paísos que, degut a la pressumptra vulneració de propietat intel·lectual, els propietaris han fet retirar de la Xarxa. Però en aquests altres casos, PD no ha inserit comentaris al respecte.

  I és que, degut a la retirada de l'atrxiu esmentat, el mateix dia 10 es titllava TV3 i la Generalitat de voler "censurar" l'arxiu per que no "malmeti l'esperit independentista".

  Tan a Catalunya com a la rwesta d'Espanya, com arreu del Món, hi ha una linia que separa la "còpia privada" de la utilització d'un arxiu en públic per la qual cal demanar autorització. I, si no, que P. D. li pregunti asl PP der Tarragona què els va passar en una campanya electoral...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada