dimarts, 29 d’octubre del 2013

NO WOMAN, NO...

  Ja fa uns quants anys, el cantant Bob Marley va popularitzar una cançó, de títol "No woman, no cry" (No dona, no ploris). Aquella cançó va ser versionada fins i tot per d'altres artistes que també van aconseguir amb ella un notable èxit, fins i tot els mítics Boney-M, jamaicans també com Marley, la van incloure en un dels seus treballs.

  El 28 d'Octubvre passat saltava a la Xarxa un vídeo, produït a la teocràtica Aràbia Saudí, un país on, pel que podem veure, mana més qualsevol líder religiós que els mateixos políticx. En el vídeo, uns quansts homes versionen la cançó, en anglès. Però, com a nou gest de grolleria en contra de les dones, la lletra no té res a veure amb l'original, començant pel títol "No woman, no drive" (No dona, no condueixiis).

  La lletra, "readaptada" fa fins i tot referència a una mentida, feta pública per un dels líders religiosos del país, segons la qual, si una dona condueix, se li deformen els ovaris (Quàntes dones d'aquí ho fan i no les hi passa res). Però allà, on les paraules d'aquests capitostos, malgrat ser mentida, tenen més credibilitat que qualsevol veritat científica, ningú gosa discutir-los, sota pena de "sacrilegi" ò "heretgia".

  Sembla que no s'han adonat que, amb gestos com aquests, d'humiliació constant vers les dones, no només perden el cinquanta per cent del capital humà de que disposen, si no que les condemnen a l'oblit. O, millor dit, no saben o no els dona la gana d'apreciar el que, com a persona, pot valer una dona.

  Resulta increïble que, en ple segle XXI, hi hagi creences religioses tan absurdament masclistes i excloents que, per seguir existint, es valguin de mentides i faules per tal d'excloure les dones, tot considerant-les, de manera totalment errònia, com éssers inferiors que no són.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada