dijous, 7 de novembre del 2013

HOMES, DONES I..."X"

 Amb l'aparicó dels anomenats transexuals, la Humanitat ha quedat, d'alguna manera, dividida en tres sectors.

   Però hi ha ocasions en les que arriben al Món nadons que, per dir-ho d'alguna manera, són partícips dels dos sexes, doncs compten amb òrgans masculins i femenins al mateix temps una situació natural que, d'alguna manera, ha condicionat que hi hagi per aquestes persones de "sexe indeterminat" una opció més a l'hora de formalitzar la seva inscripció al Registre Civil i expedir el corresponent Certificat de Naixement consistent, aquesta, en deixar buida la casella del sexe ò, en tot cas, marcar-la amb una "X".

  Austràlia va ser el primer país del Món, i ara Alemanya ho és de la UE  des del passat dia de Tots Sants. Es tracta d'una llei sense precedents a la UE que ja ha estat qualificada per alguns mitjans com de "revolució legal".

  La llei en qüestió, que permet registrar els nadons com de "sexe indeterminat", també possibilita que, en arribar a l'edat adulta, la persona pugui optar per una de les dues opcions; masculina o femenina. O, si ho vol, quedar-se com a persona de "sexe indeterminat".

  La plataforma "Periodista Digital", que publicava la notícia el mateix dia de Tots Sants, es preguntava què passaria si, en el futur, una d'aquestes persones comet un delicte, a quina presó anirà un tema que encara està per veure.

  Però no oblidem que la llengua alemanya té una gramàtica altament metòdica i, defugint situacions dramàtiques, com la que Periodista Digital" proposa, hom pot preguntar-se còm es considerarà genèricament, aquestes persones en alemany; si en masculí com un home casat, en femení, com una senyora casada ò tal i com passa amb un nen, nena o adolescent, en neutre. Segurament que els lingüistes d'aquell país tindran força feina per determinar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada