dimarts, 2 d’octubre del 2012

S'HA ACABAT LA GUERRA DEL FUTBOL

  Fa uns quants anys, quan va començar a funcionar un incipìent i llavors rudimentari canal televisiu de pagament, el fet de veure a través d'ell un partiot de futbol de Lliga cada setmana en règim de peatge, era quàsi una annècdota.

  Aquella experiència, però, va atraure multitid d'abonats, no només per l'esport-rei, si no també per que s'hi emetien, en el mateix sistema de pagament per visió, pel·lícules que feia poc que s'havien estrenat als cinemes i que, per descomptat, estaven encara vetades a les televisions en obert.

  Uns anys després, i com per art de màgia, van començar a aparèixer plataformes digitals, també de pagament, però via satèl·lit. Aquelles, que a Espanya van arribar a ser dues, encara que més tard una d'elles s'ho va menjar tot, ja posaven en pràctica quelcom més sofisticat, consistent en que oferien partits en "obert" dins dels paquets bàsics, però els partits en què intervenien equips com ara el Reial Madrid, Barça o altres que, pel fet d'estar a les primers places de la classificació tenien dret a competicions europees, s'emetien en règim de pagament d'un suplement per tal de poder gaudir d'ells, mètode que s'anomenava de "pay per view", o pagament per visió. Un pagament quina quota augmentava si el partit era un clàssic (Reial Madrid-Barça o Barça-Madrid).

  Des d'aquesta temporada, que fa un mes i escatx que està en joc, tot el futbol de primera és de pagament, i el dilluns s'emet el "partit de classe C" en obert, a ttravés d'un canal privat. A més, entre el dissabte i el diumenge, només es poden veure en obert partits de Segona A.

  Així, als molt afeccionats a l'esport rei no els queda més remei que abonar-se a una plataforma de pagament si el que volen és seguir els seus equips. I és que el negoci del futbol no nota ni de bon tros la crisi, doncs segons dades facilitades darrerament per les plataformes, aquestes compten ja amb 3 milions d'abonats a tot el país.

  El final de la guerra, però, també ha comportat el fet que les Ràdios puguin, de nou, accedir als camps de futbol. I si algún "futbolero" no pot o no vol abonar-se a la "tele de peatge" sempre pot, com antigament, enganxar l'orella al transistor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada