dimecres, 31 d’octubre del 2012

PALS A LES RODES

 Des que el Predsident Mas va decidir convocar eleccions anticipades i, a més, possibilitar d'alguna manera el dret a decidir per part dels catalans, han estat moltes les veus a favor i en contra de la possible independització de Catalunya.

  A favor s'hi va mostrar, en entrevista concedida a un diari andalús, la Comissària de Justícia de la UE, tot i que posteriorment i, suposem que per pressions, ha rectificat.

  En contra, i a més del Govern espanyol, n'hem sentit de tots colors. Sense anar més lluny, a finals d'Octubre passat, i en un programa-magazine d'una de les televisions privades a nivell d'Espanya, algú va assegurar, demostrant ignorància total en Història (No sé on va estudiar) que "Catalunya no ha estat mai independent", com volent dir que aquesta avui Comunitat, sempre ha estat "part" d'una Espanya que, a diferència de Catalunya, només té mig mil·leni, doncs quan Espanya es va "formar", Catalunya ja existia. I, per si squesta persona no ho sap, ja era una democràcia.

  Però el mées vergonyós és el que, també a finals d'Octubre passat, declarava el Ministre de Justícia espanyol, en el sentit que ja s'ha demanat la realització d'alguna mena d'"arquitectura jurídica" (N'inventaran alguna, segurament absurda), per tal de saboejar una Democràcia a la que, pel que es veu, tenen moltíssima por.  Fins i tot, i això ja és la goteta que fa vessar el got, un eurodiputat (del PP) va demanar que entrés la Guàrdia Civil a governar els Mossos...

  També sentiem uan veu que atribuïa la convocatòria de referèndums als dictadors.

  I és que el que és de dictadors és la convocatòria de referèndums amb tupinada, com el que durant els anys 60 del passat segle XX va convocar-se a la Espanya franquista per tal de donar "aprovació" a una llei que, de fet, ja estava aprovada abans de les votacions, doncs no es va sentir cap propaganda en favor del NO. A més, i com a conya, la televisió, llavors única al país, va passar-se uns quants dies passant un espot propagandístic on es llegia "El Pueblo votó SI "

  Vist tot això, semblaria que el referèndum pel dret a decidir a Catalunya voldrien convocar-lo des del partit en el Govern. Això si, farien els possibles per fer sortir el NO, com a senyal de la por que tenen  a les coses noves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada