dijous, 25 d’octubre del 2012

DEMANEN ELIMINAR EL FOIE GRAS

  Ja fa molts anys que és entre nosaltres, i n'hi ha d'artesanal, sobre tot en llocs com la Val d'Aran i també en algúns punts de la veina França, així com també en algunes Comunitats Autònomes del territori espanyol. De totes maneres, actualment se'n troba en un format industrial. És el foie gras.

  Les associacions pro drets dels animals, tals com el Partit Animalista, advoquen per que es deixi de produïr el polèmic aliment, atès que els animals amb quin fetge es fabrica; ànecs i oques, són sobrealimentats per que el fetge els creixi en sobremanera.

  Considerat pels experts en gastronomia com un "aliment de luxe", el foie gras ja està, des de fa uns quants anys, prohibit a la ciutat nord-americana de Chicago.

  Segons podia llegir el dimecres, 17 d'Octubre passat, en nota de premsa, difosa per EP, vuit eurodiputats han sol·licitat al Parlament Euiropeu la prohibició a tot el territori de la Unió de la fabricació, distribució i venda del producte. Els diputats ho argumenten també que  la que ells qualifiquen de "barbàrie" amb que es sobrealimenta a les aus, quin fetge és utilitzat per fabricar el producte n'és la causa.

  Són poquets, però és d'esperar que, malgrat tots els inconvenients que això pugui suposar, la UE prengui consciència del problema i deixem, ben aviat, dce veure aquest producte a les estanteries dels nostres supermercats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada