dimecres, 14 de setembre del 2011

UN IMMENS CAVALL DE TROIA

Fa gairebé un any que donàvem la benvinguda a un nou canal de televisió que s'incorporava a la ja àmplia oferta de la TDT. El seu nom, "13TV", el seu lema "Creemos" i els seus colors...els de la bandera del Vaticà...

Aviat fara un any que funciobna el canal, aparentment catòlic. Però el dia 30 d'Agost passat m'arribava unes dades que, després de llegir-les, vaig començar a comprendre què hi ha darrere d'aquesta aparent "bnona" obra televisiva.

Segons sembla, el canal és propietat d'una sèrie d'empresers inversores que res tenen a veure amb la rekligió catòlica i, per inversemblant que sigui, algunes d'elles regenten canals que produeixen els programes de "tarot i vidència" que es poden veure a determinats canals durant la nit (Durant un temps, també ho va fer 13TV, a més d'emetre jocs de participació telefònioca amb números cars...).

Així, l'autor de la nota es preguntava si realment el canal és una mena de cavall de Troia a l'Esglèsia Catòlica, precisament per les connexions amb aqust tipus d'empreses, que en són accionistes i, evidentment, per haver-ne emès programes.

Però el canal que, de dia tranmet l'Àngelus i la Missa, i que va cobrir exhaustivament els viatges que Benet XVI ha fet a Espanya, de nit es transforma en quelcom encara menys respectuós.

Resulta que el que havien de ser tertúlies "planes" no són altra cosa que un grupet de persones, molt afins al PP al que consideren ja guanyador sense haver-se celebrat les eleccions, les quals dediquen el seu temps de "xupar càmera" a llançar contínues dioatribes contra qualseviol aspecte de la vida espanyola; des de les ONG fins l'Estat de les Autonomies i, el que és més greu, desitjant el mal a comunitats com Catalunya o Euskadi.

Si tan catòlics són, incompleixen a la torera un dels grans manaments de la Llei de Déu; que convida a no desitjar el mal als demés.

I és que, si bé no sabem si són un cavall der Troia contra l'Esglesia Catòlica, el que sí ens demostren cada nit és que ho són contra la cohesió d'Espanya, a la que dinamiten constantment...Quin exemple, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada