dimecres, 1 de desembre del 2010

BENVINGUDA, 13TV!

De manera gairebé tradicional hem acceptat una sèrie de "mentidetes" al llarg de la Història, algunes de les quals fan referència, no sé si per superstició o per quin altre motiu, als números. Així, els xinesos i, particularment en la religió budista, s'atribueix al número 8 un significat religiós, i al 4 el veuen com un número "nefast".

Tal cosa ens passa als occidentals amb el número 13. Aquest és un número primer que, segons vaig poder llegir a Internet, no té res a veure amb la mala sort si no que, sorprenentment, en la religió cristiana correspòn ni més ni menys que a la Verge Maria.

I parlant del 13, el passat dia 29 de Novembre, amb puntualitat suïssa, a les 12 del migdia, se'ns descobria un nou canalñ de televisió. El seu nom: 13TV, el seu logo, un quadrat (un cub en animació 3D), de color grocf, i el nom del canal, en caràcters de color blanc dintre del quadrat, una combinació de colors que ens recorden de manera força clara que ens trobem davant d'un canal de televisió de caire religiós catòlic, doncs els colors corresponen als de la bandera del Vaticà.

Pel que hem pogut veure de programació, cada dia s'ofereix la Missa en directe, a les 12 en punt del migdia, tot i que tenen informatius de clara orientació conservadora i altres programes, entre els que podem destacar telenovel·les, pel·lícules clàssiques i debats i tertúlies, però també conservadors, o millor dit, "plans!" si tenim en compte, com ja hem pogut observar, que en aquest tipus de programes es defuig la crispació i l'enfrontament groller.

Algú deia en una xarxa social que ja havia esborrat el canal de la eva tele abans de veure'n la programació. Pero el cert és que, donat que estem en un país democràtic, és molt més vàlida l'opciío de donar-li la més cordial benvinguda a 13TV per que amplia una mica més el ventall de possibilitats televisives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada