dijous, 16 de desembre del 2010

"RICO", L'ESTAFA DEL SEGLE

Per tal de fer diners fàcils, hi ha qui se les empesca de tots colors,; des dels qui practiquen el conegudíssim "phishing", fent-se passar per bancs a Internet amb l'enviament massiu de correus electrònics fins noves formes de "tocar" la butxaca dels pobres usuaris.

La darrera vé de la mà d'un dels primers canals de televisió privada que va haver-hi a Espanya, i s diu "rico".

"Rico" però, només va començar afectant ele telèfons mòbils de targeta pre-pagament donat que aquests usuaris no poden denunciar el frau mitjançant factures en les que constaria, evidentment, el delicte flagrant. Ara, però, també comença a afectar els de contracte.

La tècnica de l'estafa, generada des d'una empresa subcontractada que no té res a veure amb el canal televisiu, doncs aquesta només emet el programa (que no he vist mai) consisteix en que l'empresa selecciona a l'atzar números de telèfon i els envia un missatge per que es comuniquin, primer amb les paraules "alta rico", a un número de cinc dígits (El primer és gratuït). Pero la trampa ja està parada, doncs els missatges que l'empresa envia li costen al pobre usuari, sense que ell ho sàpiga, 1,42 euros cada un. I no en rep un ni dos, si no que l'empresa emet repetitiuus missatges de publicitat, "alertes" i altres informacions, generaslment banals, que només fan que ocupar la memòria cdel terminal mòbiul i, naturalment, buidar la targeta de saldo.

No sé si algún dels que hanm "picat" ha aconseguit fer-se "rico", tal i com la meravellosa publicitat que hi ha a una pàgina d'Internet diu. Però el que si és cert és que l'empresa de nacionalitat nord-americana, sí que es fa d'or amb els missatgets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada