diumenge, 23 d’agost del 2009

DE L'SPAM ALS MISSATGES PREMIUM

Ja fa un temps que a Internet, concretament al correu electrònic, es reben missatges "no-desitjats", elque es coneix com a correu "escombraria". Entre ells hi ha els que ens proposen contestar una enquesta, en quin cas, les nostres dades es transfereixen a diverses webs que, de manera automàtica i sense que nosaltres ho haguem sol·licitat, ens envien "ofertes" de tota mena, ja siguin o no autèntiques.

Amb els mòbils està passant el mateix des de fa un temps; rebem missatges de publicitat o del tipus "li ha tocat tal premi". Es tracta dels anomenats "missatges premium", que forcen a contactar amb els qui hoi envien en una primera ocasió que, com si fós una cadena, en va demanant d'altres. Així, primer ens demanen la ciutat, llavors la província, llavors el carrer,el número, el codi postal i així successivament, fins arribar a sis o set missatges, quin preu és d'un euro i mig per unitat. I el més curiós del cas es que., si demanem la baixa en un missatge (que ens costara un euro i mig) el sistema automàtic que gestiona els missatges no ho entén i, com qui no vol la cosa, ens envia un missatge nou, en el que ens demana una altra dadeta, en lloc de demanar-les totes en un sol i únic missatge.

Fa poc es va promulgar una llei contra aquest tipus de missatgeria, però pel que sembla, els qui s'hi dediquen en fan cas omís...O és que tenen "butlla" per fer-ho?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada